Friday, September 30, 2011

Fethiye yolculuğu Bölüm 3/ Trip to Fethiye,Turkey Part 3 (videolu) with videos

Eh sıra geldi en zevkli kısma, ben yürümekten hoşlanıyorum sanırım bizim aile'nin genlerinden falan geliyor yoksa bazen hiç çekilecek şey olmayabiliyor lakin Fethiye'de dehşet bir öğlen vakti, hiç olmayacak yerden yürümeye tamamen bakmadan yanlış bindiğim minibüs'ten sonra karar verdim.Minibüs'le Ölüdeniz'e gideceğime Kayaköy minibüsüne binmişim, sonrada dedim ki, boşver ovacık'ta iner, Ölüdeniz'e yürürüm.Yaklaşık 3 km yol, çok sayılmaz yalnız sıcak+güneş+yokuşaşağı gibi parametreleri var :)
Manzara muhteşem ötesi, söylememe gerek yok..
Here is the most amazing part of my short trip to Fethiye, when i got in minibus (how silly i am), i hopped on the wrong way, so i decided to walkthrough to Deadsea (Oludeniz).These pictures taken by me as i walked :)
Bu görüntü ovacık çıkışından, toroslar gerçekten inanılmaz. This shot taken from the just the exit of the Ovacik district of Fethiye.
Bu noktadan itibarende yokuş başlıyor, as of this point all way is down.So basically climbing down these road all to the Fethiye/Oludeniz (Deadsea) takes 3,5 km.

Yokuş inerken aradaki bir yoldan girip eşsiz manzarayı görüntüledim. Hem video hem de fotograf..So I decided to take both vids and pictures below unique scenery of Oludeniz/Deadsea.


Bu video aslında paraglide olayı, yamaç paraşütü yapanları görüntülemeye çalıştım, pek becerdiğimi düşünmüyorum ama yine de görüntüye dikkat ederseniz sevinirim. This video includes Paragliders from the mountains.The quality of the vids are not bad however not good either.
Bu video Ölüdeniz Plajında çekildi, gördüğünüz gibi plajda çok bir numara yok , deniz muhteşem, tesisler orta karar, yürüyüş yolu bence çok iyi düşünülmüş ama hareket yok, dükkan yok.Sol tarafta bulunan bar,restoran vs. tarzı tüm tesisler hem fiyat olarak hemde kalite olarak orta ayar, fiyatlar da bence gereksiz pahalı.Vid taken from the Oludeniz Beach, as you can see the video there is plenty of shops etc. But food are expensive, please take a good note.
This below vid is contains one Paragliding Landing :) Alttaki video'da ise Yamaç Paraşütü yapan bir sporcunun inişi yer alıyor.
Oludeniz'in bir de milli park kısmı var hani senelerdir kartpostallardan gördüğünüz, o kısmı da sonraki gidişimde yazacağım.Burda pek vakit bulamadım.Tabii ki yolculuk devam ediyor.

not olsun

olur olmaz bilememek ile beraber, belki belki kendime ait 4 duvar olur

belki huzur yeniden payı çalar

belki akşamüstleri çaylar içilir

belki akşam sofraya oturmak gerçek olur

şimdilik belki, ama kafa evirip çevirmeye başladı

Thursday, September 29, 2011

o diil de ver. bilmemkaç + 1

2 capuccino + 3 minik sandviç + 1 kadeh kallavi proseccoya ben 11€ ödüyorsam, bu ülke ne işe yarar sorarım
sorarım ama cevap alamam...

onu da geçtim, michelin tek yıldız lokanta
4 kişi
antre+ana yemek+tatlı+1 şişe şarap ve ödenen para adam başı 30€ ise,
marinada lüksçe bir restaurantta antre+taze balık+1 şişe şaraba biz adam başı 18€ ödedi isek, buradaki balık lokantalarının durumu nedir diye tekrar sorar, essahtan uykuya giderim

o diil de ver. bilmemkaç

bu gırtlaktan michelin tek mek yıldızlı yemek geçti bu hafta

bu beden alitalia sayesinde harap olmanın ötesine geçti: bknz geçen hafta + bu gece 4 saatlik rötarı ile beni sabahın 4,20sinde ülkeme soktu, hayrettir bavulum kaybolmadı, ama caaaaanım portomu kırdı, + 2 gömlek pert. Kendime not: minimum 3 havlusuz seyahat yok, ancak kışın kazaklarla idare edebilirsin, lan bunca sene ilk defa kırdım, içime işledi evlat acısı gibi

bunca senedir italya ya giden bünye nasıl piadini bilmez şaşıldı...

italya da markette 7 € olan votka duty free de nasıl 12€ olur merak edildi

1 ay geç mal yüklediğim adam beni nasıl kucağını açarak karşıladı, üzerine de bu kadar iş verdiği merak edildi, ayrıca adam neden otel paramızı ödedi daha da fazla merak edildi, dahası neden patronla ikimize suit tuttuğu ayrıca merak edildi

San Marino hakkat cücük kadar yermiş öğrenildi, ama fiyatların italya ya göre 6-10% arası ucuz olması takdir edildi

İtalyan polisine cool ve yakışıklı diyenlerin, san marino yu görmeden bir bok dememeleri gerektiği anlaşıldı

Bir daha seyahate giderken nike'tan başka ayakkabı giyenin ağzına biber sürüleceğine karar verildi

babam doktor kontrolünde turp gibi çıkmış, sevinildi, eller ayaklar hepsi kullanılıyor be yaw, tahtaya vurup, dil ısırılıp, kıç kaşındı

bu kadar, şimdi yatarım ki ben

Wednesday, September 28, 2011

Fethiye yolculuğu Bölüm 2/ Trip to Fethiye,Turkey Part 2

Fethiye'ye gelmek havaş yardımıyla yaklaşık 40 dakika civarı sürüyor.Araç otogar'da yolcularını bırakıyor.Bu noktadan aslında fethiye'nin her yeri araçla 10 dakika..Minibüsler yaygın ve ekonomik.Otogar'a yakın kalkan minibüslerle Ölüdeniz 4,5 tl, Ovacık 3,5 tl..Çalış mahallesi de aklımda kaldığı kadarıyla 2,5 lira sanırım.
Kaldığım yer Fethiye'nin karagözler mahallesi, gayet sakin, muntazam bir mahalle, oldukça yeşil..
Balkon manzarası aşağıda
This is where I stayed during my trip.It was a place called "Karagozler District"..

Bu noktadan şehre doğru yürüyerek gittim, bunun zevki başka, çok sıcak olmasa evet daha rahat olabilirdi ama şikayetçi değilim.
Yürüyüş yolumun üzeri haliyle deniz kenarından geçiyor.
This street goes to the center of Fethiye...
Yürüyüş yolundan bu manzara ile devam edip şehre inmeye devam ediyorum.
It's a ten minute walk from where i stayed to Fethiye Marina and the center as well.
Sahil Güvenlik bile insana yürürken şirin gözükebiliyor.Even coast guard seems nice,not looking a serious military thing...
 Fethiye Marina'sından bir görünüş, açıkcası çok büyük değil ama gayet düzenli ve temiz görünen bir marina, içinde de her türlü detay düşünülmüş.İnanın fiyatları hakkında bilgim yok.
A scene from Fethiye Marina, seems nice and clean,it has so many amenities in it.
 Bu resimler de yolun sonundaki şehre girişteki Termessos Antik Tiyatrosundan geliyor.Dedikoduya göre Bu Tiyatronun üzerinde farklı yapılar varmış, şehirdeki müze müdürü değişince adam buraya farklı gözlerle bakarken aslında tiyatroyu keşfetmişler ve ortaya çıkarmışlar.

 These 4 pictures taken from Termessos Antique Theater.Rumors said that there was something on it and when they decided to dig it, they found this theater.

Fethiye'de yaşam kolay ve temiz, taksiler aşırı kazık özellikle uzak durulmasını tavsiye ediyorum.Semt Pazarları veya şehrin içindeki pazar kesinlikle gidilesi.Hal'de ucuz balık oluyor hatta bunun için şehirdeki hoparlörlerden duyuru bile yapılıyor.İstanbullu olarak bunu duyup üzülmemek ne mümkün.Fethiye'nin yerlisi is şahane, çok yardımsever ve nazik insanlar.
İkinci bölümde burda bitti.Üçüncü bölümü bekleyin.
Living in Fethiye is kind of cheap and easy.Of course there are pricey restaurants and facilities but still is easy to live.The weather is always excellent believe me, even winter!

Monday, September 26, 2011

Fethiye yolculuğu Bölüm 1/ Trip to Fethiye,Turkey Part 1

Bir cuma sabahı çıktım yola,gerçekten de şehrin üstü puslu ve karanlıktı.Zaten sabahın köründe kalkınca ister istemez her türlü karanlık detaya çarpıyorsun.Neyse çok trafik yoktu da rahat rahat Sabiha Gökçen'e gidebildim, içerde klasik 1,5 saatlik bekleme süresi sonrasında uçağa biniş ve akabinde çekilen fotoğraflar..Uçak Isparta semalarındayken gökyüzü düzeldi,renk geldi..şu şekilde
Bende o sıralar uçak içinde servis başlasında kahvemi içeyim diye çırpınıyordum.Zaten kahveyi yudumlarken alçalmaya başlıyorsun böyle ironi var.
Torosları görünce zaten anlıyorsun geldiğini...
Hakkını da vermek lazım zira nefis görünüyorlar tepeden..
Toros Mountains from above..looking magnificent..
Göcek'in koylarının tepeden görünüşü..hizmette sınır yok, tabii ki elixir stayla farkıyla...
Gocek from above..satisfaction guaranteed :)
Bu görünense Dalaman havalimanı...uçak burda geldiği noktadan dönüş yapıp,alçalıyor..This is the view of Dalaman Airport (backthere)..
Uçak dönüş yapıp,alçalmaya başlayınca böyle görünüyor..Zaten dönerken canımın sıkıntısı bu sebepten..This is the other side of the plane when landing...Enjoy the sea! :)
Evet..Dalaman'a geldik..Şimdi buradan yolculuğun devamına geçeceğim,Resimlerin orjinali büyüktür,tıklayıp büyütebilir, arzu ettiğinizi desktop resmi olarak kullanabilirsiniz.Ok, now we are landed..So far so good..You can click on the pictures too..
Detaylara fazlasıyla yer vereceğim,bunlar girizgah aslında..Kahve'de fena değildi ama üstüne para vermek enteresan oluyor...

Gelecek Program - Teaser - Merak Edin!

Pek yakında..detaylarla..burada..ben olsam merak ederdim...

Geldim... gidiyorum

raki güzel
şi kebap güzel
yine gelecek ben

turist gibi 1,5 gün geçirip dönüyorum geriye
bu sefer rota iyice kuzey gibi
farklı sahildeyiz bu kez
San Marino
namı diğer Serenissima republica san marino: çok huzurlu san marino cumhuriyeti
3 eylül 301 kuruluş yılı
1301 değil, bildiğiniz 301...
arada naziler geçmiş üzerlerinden ama hala dimdik bağımsız ayaktalar
evropa da en küçük dendi mi vatikan, monaco, arkasından bunlar geliyor
hepciği akraba sayılır
çikolatalı kekleri pek meşhurmuş dediler, bakacağız artık
üşenmedim baktım 61 km2 tüm ülke

eh bu seferde gülüver olalım bakalım