Thursday, April 12, 2012

Günaydın Burger House, Ankara - Mutluluğun resmi

Butcha'da yaşadığım hayalkırıklığı ardından çok sevdiğim bir dostumun ricası ile Filistin Caddesi üzerindeki Günaydın Burger House'ın kapısından giriverdim, personele derdimi anlatınca bana hak verdiler ve istediğim gibi az pişmiş, bol sulu leziz bir hamburgeri önüme getirdiler.
İnsan istediği gibi hamburger'i görünce herşeyi unutuveriyor açıkcası..
Hamburger yanında 1 adet Efes Dark, 1 'de leziz mi leziz patates kızartmasıyla huzur..
Dekorasyon normal, abartı yok, hesap fena değil..Lezzet garanti..
Taneli hardal isteyince önünüze taneli hardal geliyor..sıkıntı yok..Servis düzgün, siparişi alanlar işi biliyor, müşteriye gereken ihtimam ve özen gösteriliyor..
Bize de Günaydın'a hamburger olarak 5 yıldız verip lezzetlerini duyurmak kalıyor..iyi birşey yazmak da güzel açıkcası..

Tuesday, April 10, 2012

Butcha Steakhouse , Panora AVM , Ankara - Hayalkırıklığı

İşte yine,yeni,yeniden yemek konulu yazılarımla karşınızdayım, Haftasonu ufak bir Ankara ziyareti ve akabinde midemize göre yer keşiflerine devam.
Panora AVM benzerlerinin en düzgün olanı, gelen de ona göre olunca epey bir yenecek mekan var.Bizimkilerde butcha'nın hamburgerleri diye tutturunca eh kaçınılmaz olarak yol göründü ve gidildi.
Panora aslında bildiğin hamburger yutan bir AVM, daha önce burda yazısını yazdığım Burger Story isimli mekan kapanmış (bu kadar açık kalması da mucizeydi)
Neyse..
Kendisini üst sınıf et mekanı olarak konumlayan mekan kendi benzerlerine ek olarak zeytinyağı,peynir, zeytin gibi şarküterileri de satış olarak bulunduruyor..
Masalar temiz, daha çok ahşap kullanılmış, bir ofsayt görünmemekte.
Eh konu hamburger olunca bir hamburger siparişi verdim, bir de brooklyn lager istedim zira bu bira zaten her yerde yok kendilerinde de 1 kasa kalmış, ale istedim bitmiş..
Neyse hamburger'i az orta olarak rica ettim..toplamında 25 dakika bekledikten sonra gelen hamburger'in görüntüsünü aşağıda paylaşıyorum.
 
Göremiyorsunuz değil mi ? Bende göremiyorum zaten, ilk gelen hamburger'i 25 dakika bekledikten sonra gelen hamburger'in görüntüsü hayal kırıklığı idi..Önceden 3 defa özellikle az-orta pişsin, sulu ve kanlı olsun diye belirtmeme rağmen pişmiş hamburger'i geri göndermek durumunda kaldım..Şimdi günün ikinci şakasına geçiyorum. Tekrar yapalım dediklerinde gelen hamburger bunun tıpkısı olup toplam sipariş süresi 1.5 dakika sürdü..Kendilerine dedim ki 25 dakika beklettiniz, şimdi 1.5 dakika'da nasıl bunun servisini yapıyorsunuz ?
Cevap: Sipariş yoktu hızlı çıkardık, dedim şaka mı yapıyorsunuz, mümkün değil..
Dediler biz size başka istediğiniz birşeyi yapalım..teşekkür ettim..gerek yok..
Evet hayalkırıklığı böyle birşey sevgili okuyucu..2 tane pişmiş hamburger..Kuzenler istediklerini yerken yanında gelen patates kızartmalarını da aç kalmıyayım diye lüpletirken taneli hardal isteme gafletinde bulundum, önüme gelen hardal oldu..tanelisini bilmiyormuş servis yapan çocuk..

Diyeceğim şu ki, her önüne gelen bu işte para var diye çırağın çırağını alıyor..Servis desen yaramaz, pişirdikleri et'in kıvamı yaramaz, dekorasyona para harcamakla bu işler olmuyor..Hayalkırıklığı hanesine bir puan daha..Kasaplık sadece et teşhir etmekle bitmiyor..