Monday, July 19, 2010

Şu Ambalaj dedikleri

Meraklanmayın, Ambalaj atıklarınla ilgili yazmayacağım bu konuda yazacak çizecek şey var ama sırasıyla..Önce Ambalaj'la ilgili sıkıntılarımı paylaşacağım.

Kardeşim yeter artık, açılmayan, açılmakta zorlandığım yoğurt kaseleri mi dersiniz, salam,sucukların dilimli satıldığı ve açmak için türlü numara yaptığım ambalajlar mı ? açmak için bıçakladığım yağ'lar mı dersiniz, tirbüşonu sapladığım halde açarken katil olacağım şaraplar mı dersiniz..Kısacası ambalajla alakalı her tür durum..
Kesinlikle can sıkıcı..Yoksa efendim çok iyi korurmuş, atıklar için önemliymiş falan filan bunlar işin diğer tarafı..esas perakende müşteri bunları satın aldıktan sonra kullanmak için ne eziyet çekiyor haberiniz var mı sayın ambalajcılar ?
Aloo size diyorum..
Maymun oluyoruz bir gıda ambalajı açarken..Yoksa derdim ambalajın şekli,şemali değil..tamamen pratikteki durumu..ne edeyim ben açamadığım ambalajı..yoksa doğaya saygılı olması falan ayrıntısı..zaten olsun da...

4 comments:

  1. yoğurt kaselerinin kapaklarına ben de düşmanım. tek elle açmayı bırak, iki el ve tırnaklar devreye girmeden, açılmıyor meretler. aa bir de şarap mantarları. kuruyunca açamadan parça pinçik oluyorlar. içerken mantar parçaları geliyor ağzımıza bazen. yanında süzgeçle satsalar süper olacak:))

    ReplyDelete
  2. Daha neler var aklıma ilk başta gelenleri yazdım..O kadar süslü şeyler yapacaklarına açılabilen şeyler yapsalar daha iyi..Ne anlarım ben yoğurdu açana kadar 10 dakika geçirince..

    ReplyDelete
  3. Uzun süredir "satın aldırmaya" yönelik olarak ele alınıyor ambalaj konusu ne yazık ki... Süt kutularında sık yaşadığım bir durum, o ince bantın açılamadan elimde kalışı... Sonra al bıçağı, uygun biçimde delik açmaya çalış...

    Bisküvi ambalajlarına ne dersiniz? "Buradan açınız" yazan yerden açabilmişliğim çok az mesela...

    ReplyDelete
  4. bisküvilerin o kırmızı şeritlerinden çekince açamadığım için dişimle çekmeye çalışıyorum fix..
    Karper peynirlerinde kırmızı şeritleri daha sağlam,bıçak falan anca...şaka gibi di mi..

    ReplyDelete