Saturday, April 24, 2010

Şu HD Yayın dedikleri ? HD Yayın nasıl seyredilir ?

Sevgili Okuyucu,
Anlıyorum seni de kendince bütçeni ayırıp gazetelerdeki insert'lerden gaza gelip, hele ki Dünya kupası başlıyor, şöyle evime kocaman bir televizyon alayım da pırıl pırıl görüntü seyredeyim derdinle gidip pahalısından bir LCD, bir plazma TV almış ve evin ortasına yerleştirmişsin.
O janjanlı kutuyu açmış, uyducuyu çağırıp tv'yi kurdurmuşsun..
Eh artık diyip eşini, çocuklarını da almış ve tv'yi açmışsın..
Fakat o da ne ! o dünya para verdiğin o güzeller güzeli televizyon hiç net göstermiyor ???
Göstermez..
Çünkü Türkiye'deki birçok kanal henüz HD'ye geçmedi.HD yayın elin parmakları kadar ve seyretmen için
HD receiver alman lazım. HD televizyon HD receiver'sız olmaz.
Elindeki HD televizyon 100 Hz ve üzeri HD sinyallerini çözüp sana pırlanta gibi görüntü sunar ama normal televizyon yayınları 50 hz olduğu için özellikle kocaman televizyonlarda pek net olmayan, seni aldatılmış gibi hissetmene sebep olacak görüntüler verir..
Çözüm 1 adet HD Receiver..
Dikkat  elindeki televizyon HD Ready ise yine HD receiver aldığında pek tatminkar olmayan görüntüler de alabilirsin şimdiden belirteyim. Televizyon seti mutlaka Full HD olmalı.
Bu arada HD receiver'lar seyredeceğin HD görüntüler sadece HD  kanallardır, Diğer kanallar bu receiver olsa da yayın olarak HD olmadığı sürece yine kötü olacaktır.Yani NTV'den yayın olsa da bu kötüdür çünkü NTV HD'ye geçmedi veya CNBCE veya Kanaltürk vs..

Alet şunun gibidir:

Aleti aldığında gerekli ayarları yaptığında o vakit rahat ve keyfinle HD yayının güzelliğini yaşıyacaksın.
Neymiş... HD receiver..
TV satıcılarını da kınıyorum, iş televizyon satmaya gelince TV'yi satıyorlar ama o showroom'lardaki görüntüyü satarken eve gelen tv'lerin o görüntüyü vermesi için HD receiver olması gerektiğini hiç söylemiyorlar.

No comments:

Post a Comment