Thursday, May 13, 2010

Topaz Restaurant / Gümüşsuyu deneyimi

Dün akşam bir okazyon ile Topaz Restaurant'a gittim..Gitmişkende boş durmayıp hem keyfime baktım hem de eğlenceli bir vakit geçirdim.

Gece iyi başladı, direk 1 kadeh füme sauvignon blanc içtim silkindim..Birinci kadehi bitirirken ikinci kadehi de istedim elbette..Birinci kadeh açılış gibi geldi ne yalan söyleyeyim.

Atıştırmalıklar da şahaneydi, küp şeklinde dilimlenmiş parmaggiano ve dilimlenmiş füme Prosciutto servisinden bolca lüplettim.
Etrafta biraz daha dolaşıp biraz daha keyiflenince üçüncü kadehi aldım, ikinci atıştırmalık turunda japon çorba kaşığı içinde sunumu yapılan zeytinyağlı ahtapot yedim, altında bezelye püresi vardı ve güzel kombinasyondu.
Turun devamında ufak atıştırmalıkların arasında füme balıklı kanepe, haşlanmış dana etli altı püreli lezzet topları, ve şu anda hatırlamadığım birkaç tane daha kanepe ve avuç içi mini hamburger yedim. Gerçekten hem porsiyon olarak hemde sunum olarak gayet güzellerdi.
Eh bu sırada 4'üncü kadehe geçtiğimi ve çok sevdiğim bir arkadaşımı gördüğümü belirteyim.
Eh insan sevdiği arkadaşı görünce tabii mevzu değişiyor ve daha eğlenmek için içkiyi Jack Daniels ile takas ettim.
Bol buzlu bourbon kendime getirdi..(kendisiyle tüm gece flörtleştim totalde 4 bardak da JD içtim)

www.topazistanbul.com

2 comments:

  1. parmegiano yeni bir peynir çeşidi midir?
    ben hiç tatmadım
    nassı?
    güzel mi?
    fakirim ben abi...

    ReplyDelete
  2. o kadar içkili hangover'dan sonra parmak sürçmesi desek fena olmazdı hani :)
    düzelttim.

    ReplyDelete