Thursday, June 3, 2010

869 ... Gülerim ağlanacak şirketime...

03.05.2007

İşin ekonomik politik vs vs vs yanlarında değilim...

Bir şirket düşünün, 4 alt şirketi ile beraber ithalat yapıp para kazanmaktadır. Toplam 5 firmanın bağlı olduğu bir Finansman Müdürü düşünün. Dün iç yazışmalarda sevgili finansman müdürü aşağıdaki maili forward etmiş (hepinize düşmüştür zaten bir şekilde):

ARKADAŞLAR BUNU YAPMAK ZOR DEĞİL. BEN YAPTIM. GEÇEN HAFTA 2 AYLIK FİŞİMİN HEPSİNİ ÇIKARTTIM VE ERİNMEDEN HESAPLADIM. YANİ DANONE YERİNE SÜTAŞ, NİVEA YERİNE ARKO ALMIŞIM VS.2 AYDA 900 YTL PARAM TÜRKİYEDE KALMIŞ ,TEK BAŞIMA OKADAR SADECE 100 KİŞİ DÜŞÜNÜN.....

ATO'dan tüketiciye '869' çagrisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ithal ürünler yerine Barkodu '869' ile başlayan yerli malı ürünleri satın alma çağrısı yaptı..Aygün, tüketim malı ithalatına giden her 6 bin 500 dolarınTürkiye'de bir kişiyi işsiz bıraktığını belirterek, '869'u al, çocuğun İşsiz kalmasın'dedi.. Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, yabancı markalı Ürünlerin market raflarını istila ettiğini ve ithal ürün tüketimi Nedeniyle Türkiye ekonomisinin çıkmaza girdiğini kaydetti.. Aygün, bir ürünün Barkoduna bakarak hangi ülkeye ait olduğunun anlaşılabileceğini anımsatarak, Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun 869 rakamında gizli olduğunu savundu.. Aygün, şöyle konuştu:'Türkiye ekonomisi bugün güçlü ekonomiler karşısında bağımsızlık savaşı veriyor. Bu savaşta parolamız 869'dur.Yani Türk'ün şifresi 869'dur.Savaşı kazanmak ve başı dik gezmek istiyorsak ülkemizin ürünlerine sahip çıkalım. İthal ürünlere verdiğimiz her kuruş, ekonomimizi çıkmaz sokağa götürüyor, yerli sanayinin bacası tütmez oluyor.Gençlerimize istihdam yaratılamıyor. Yerlisi varken yabancı mal almak, kıt kaynaklarımızın dışarıya gitmesi ve yatırımların azalmasıdır. Azalan yatırım, çoğalan işsizliktir.'.......Lütfen bu maili forward ediniz.........

İç yazışmalardan yollarken sevgili akıllı finansman müdürümüz patronları eklemeyide ihmal etmemiş.

Yazıyı okuyup dellenen ithaalt müdürü aşağıdaki yazıyı gönderiverir cevaben:

Çok güzel çağrı 869 yapalım herkes de öyle yapsın...biz de işsiz kalalım o zaman.biz de 869 olmayan ürünleri ithal edip satıyoruz para kazanıyoruz,bu çatı altında nerdeyse 100 kişiye yaklaştık ailelerle birlikte bu rakam 300-400 kişiye ulaşır eee bi de bizim mal ve hizmet aldığımız firmalar var onları da hesaba katarak biz yaptığımız işle 1000 in üzerinde insana ekmek yediriyoruz herhalde. Tüm sektörlerdeki benzer örnekleri gözönüne alırsak farklı bir durumla karşılaşmayız sanırım.

Yerli malı Türkün malı herkes onu kullanmalı zihniyeti de biryere kadar olmuyor mu..? Herkes ülkesini sever ama bu biraz gereksiz ,anlamsız hatta saçma milliyetçilik olmuyor mu acaba. Aşkın Hanım da 869 ürünü satmayan bir firmanın işlerini yaparak para kazanmıyor mu ? biz yoksak o da o koltukta biraz zor oturmayacak mı ?

Nasıl...! hangisi daha mantıklı.....

Cinin cini finans müdürü cevap verir:

ahahaha sende her şeyi hin anlıyorsun

Ekrana bakakaldım...

Zeki insanlarla çalışmak istiyorum!!!!

2 comments: