Monday, September 27, 2010

Nasıl yemek pişirmeli? 2

Tembel işi lezzetli yemek zamanı bugün.

Kasaba gidiyoruz, rostoluk etimizi talep ediyoruz ve fileye koymasını rica ediyoruz.
Niye fileye koysun diyoruz? aksi takdirde et pişerken şekli şemali kayar. Sofraya şık koyacağız.

Geldik eve, filenin üzerinden bir kaç yerden ete bıçak saplıyoruz.
Evde varsa taze biberiye ne ala, yoksa bir zahmet markete uzanıverin.
sarımsakları soyun
tane karabiber
tuz
zeytinyağı
kırmızı biber
kırmızı soğan


borcama eti koyun, üzerine zeytinyağını dökün, tuzlayın
elinizle ovalayın
ete açtığınız deliklerden sarımsak ve biberiyeleri sokun
tavanızı ısıtın
eti mühürleyin, yani ısınmış tavaya atın, her yanını kahveleşinceye kadar pişirin ki etin suyu içinde kalsın

sonra alın geriye borcama eti
kırmızı biberleri iri iri doğrayın
kırmızı soğanları 3-4 parçaya bölün
atın etin çevresine
bunlara da karabiber, tuz dökün
açın fırını 200 dereceye
ısındı mı? atın eti
45 - 50 dakika sonra çıkarın fırından

suyu içinde, içi pespembe ama tam pişmiş etiniz hazır
yanına bir püre veya pilav , bir salata
işlem tamam...

No comments:

Post a Comment