Sunday, November 21, 2010

Bildiğin kurufasulye işte

Deep freeze bakıp duruyorum
Kalan azıcık fasulye.
Hadi dedim, bitsin artık, yenisine yer açılsın.
Dolabı açtım az bir şey artık sucuk, sucuk Beeves'ten. Denemedi iseniz deneyin, Dükkan'a 10 basar. Hem eti, hem yan ürünleri. dilerseniz orada yiyin, dilerseniz çiğ alıp eve. İthal et falan filan derken çok kasaptan elimi çektim, Beeves hala gönül rahatlığı ile aldığım yer. Tembel günler için köftelerinden de alıp atın buzluğa. Pınarın soya kırıntılı katkılarına verdiğiniz para ile aynı.

domatesimiz var, hmmm güzel chili, akşamdan kalan yarım kırmızı dolmalık, bir de küçük soğan alınırsa tamamdır bu iş.
Önce sucuklar minik kesilip atıldı tencereye, yağlarını sala sala pişiyor, o arada soğan küp edildi hooop içine. Ekstra yağa gerek yok. O arada kalan biber küp oldu, hoop onlarda atladılar tencereye. Blender alındı, biraz biber salçası, 2 domates, tuz, chili, karabiber, bzzzttttt su oldular.
fasulye tencereye, ardından domates suyumuz.
mum alevinde takıldılar uzun süre.
Fasulye zaten pişmişti, ayrıca suya ne gerek?
Pişince iki minik güvece, akşam olunca ısınmak için fırına girip daha da helmeleşecekler. Pilav ve cacıkta tamam. Çıkıp ekmek almak lazım, ama daha sonra.
Ben Dragon's Den'i seyretmeye. 2 aftalık birikmişim var.

10 comments:

  1. helmeleşmek nedir be hahahaha..hmm beeves'a gidilecek o vakit..

    ReplyDelete
  2. kapak niyetine:
    http://www.uzmantv.com/helmeli-kuru-fasulye-pisirmenin-sirri-nedir

    ReplyDelete
  3. sen laf yetistirecegine git restoran ac :)
    simdi sira geldi haslanmis karides'le ne yapilir sorusunun cevabina..yahu 1 internet sitesi de ozgun icerikli olsun kerataler resimden tut icerigine kadar hepsini copy&paste yapmislar yuh be..

    ReplyDelete
  4. BEN DÜN AKŞAM NOODLE YAPTIM
    VOKTA SOĞAN SARI VE KIRMIZ BİBER
    ÜSTÜ KARİDES
    SOYA SOS
    BİTTİ GİTTİ

    ReplyDelete
  5. Ben de kendimi şahane yemek yapan bir kadın sanıyordum. Meğer ne sığ bir mutfağım varmış.. Noodle ki en sık yaptığım bir kez olsun şöylesi pişmedi hani.. ;)
    Kfasulyenin kıvama gelmesi hassas nokta.. Doğru ya güvece geçiş ve yeniden ısınma bunu kuvvetlendirecek.Küçük güveçlerim yerine büyük bir tane daha edineyim ben ya??? hee bir de nicedir yemekli post girmemişim onu farkettim seni okurken.
    Dur desin biri bana.. ;)
    E.

    ReplyDelete
  6. niye dur diyelim... :))

    bu akşam mesela mercimek çorbası var
    yanına sanırım kıymalı makarna ve cacık olacak

    kıyma düz kavurulu yağsız kenara alınır
    aynı tavada soğan, biber, rende havuç, bir de yeni aldığım italian mix baharat
    sonra hepsi karışır
    üzerine bzztttlanmış domates
    fokur fokur
    bittiiiii

    ReplyDelete
  7. Seden ya ne olur her gün ne pişirdiğini ya da pişirecek olduğunu yazsana.. :) Tamam her gün olmasın haftada 2-3 de yeter. Lakin ben fena zorlanıyorum bu ara. Karnbahar,lahana filan yetti ama.
    Yine durmak nedir bilmiyorum işte. :))

    ReplyDelete
  8. bugüne yoğurt çorbası-kanat tavuk, sebzeli noodle
    muhahahahahha ama valla bu var

    ReplyDelete
  9. Seden cidden açsana bir yerler, birşeyler etc..
    Bu arada ben hala şarapla ilgili kısımda aydınlanamadım biliyorsun hani seninle bağlantısı filan? -bir ara yorumlaşmıştık hani üzerinden - :)
    Yayla var bugün zaten yanında da kpska, demek ki yarına kanat ve noodle olacak. Harika harika, devam lütfen..

    ReplyDelete
  10. konuyu e-mail ortamında açıkladım sana :)

    benim bu haftaki menü belli :) ctesileri veya pazarları o işleri hallediyorum :)

    çarşamba: terbiyeli köfte var.

    perşembe: buzluktan 2 dilim rosto çıkacak, yanına püre ve salata

    cuma: fırında somon, fırın taze patates ve salata var

    cumartesi: yemeğe çıkarılmayı umut ediyorum

    pazar: pizza günü :)

    ReplyDelete