Saturday, September 5, 2009

Derkenar'ın Mutfağı - Domates içi Melemen

% 50 Derkenar, % 50 Seden işbirliği ile ortaya çıkan bu yemek sabah kahvaltısından sonra ortaya çıktı. Melemeni daha güzel bir şekilde sunmaktı amaç ve ortaya gerçekten harika bir yemek çıktı.

Aslında yapılan şey domates dolmasından farklı değil; ama pişirme ve doldurma yöntemi biraz farklı.

Önce melemen içini hazırlıyoruz. Soğan, kırmızı biber ve yeşil biber ile.

Daha sonra yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırıyoruz


Domateslerimizin içini çıkarıyoruz. Bütün çekirdekleri iyice temizleyip; içini mümkün olduğunca kuruluyoruz ji sulanmasın içerisi

Bu yemeği daha önce yaptığımızda beyazını doğrudan içine koymuştuk ama sulanıp dışına taştığı oldu. Seden'in müthiş fikri ile öne beyazlarını mikser ile çırptık iyice, kar beyazı şeklinde köpükleninceye kadar

Daha sonra içine bir kenara ayırdığımız melemen malzemesini içine karıştırıyoruz

Eski kaşarı üstteki karışımın içine rendeliyoruz
Karışımımızı domateslerin içine dolduruyoruz

Bir kenara ayırdığımız yumurta sarısısını domateslerizin içine koyuyoruz


Daha önce en az on dakika çalıştırdığımız buharlı pişiriciye domateslerimizi yerleştirip kapaklarını kapatıyoruz. Piştikten sonra şu hale geliyorlar. Kapaklarını atabilrisiniz artık, ya da yiyin bilemeyeceğim



En son üzerine çekme karabiber ve tuz serpiyoruz ve yenmeye hazır hale geliyorlar

Gerçek bir "brunch" lezzeti yarattık Seden ile. Fikir: Derkenar Prodüksiyon & iyileştirmeler: Derkenar + Seden
.
AFİYET OLSUN :)

9 comments:

  1. tdk?
    menemen?
    ukala ben :)

    ReplyDelete
  2. Bu sefer resimler büyüyebiliyor. Son resmi büyütünce çok nefis oluyor

    ReplyDelete
  3. Kim me'liyo bilmiyorum lakin guzel gorunuyorlar.Aslinda bunlarla sabah kahvaltısı bile yapılır. Sana tavsiye fotoğraf çekerken deklanşör'e basarken 2 sn bekle.
    Bu namussuz makinelerin derdi bu. yapmayınca fotoğraflarda titreşim meydana geliyor. Olmayan var mı..evet paraya kıyıp DSLR alınca :)

    ReplyDelete
  4. bu zati kahvaltılık ki..
    brunch, misafir...
    olmadı kız tavlama
    Seden

    ReplyDelete
  5. Sabah 6'da kalkıp 8'de acıkınca bölesine ben mee'lemiş oluyorum.doğrudur.
    Kahvaltı olmuş bile..derkenar mutfağı rocks!

    ReplyDelete
  6. Tekrar baktımda bu domatesler ot diye kıvranmışlar..Derkenar bey buna ot eklesin bi sonraki denemede..

    ReplyDelete
  7. Vallahi pek güzel görünüyor bunlar Seden, yaratıcılığınız daim olsun!

    ReplyDelete
  8. Denemeler yanılmalar derken, kolestrol ne olacak bilemiyorum ama :)

    ReplyDelete