Tuesday, January 17, 2012

Ne şarap içeyim? serisi 1: beyaz - Gallo family wineyards california white


Sevgili okur, kimimiz hayatını değiştiriyor, kimimiz hayatını altüst ediyor, nihayetinde yaşam böyle birşey..Şey takısından nefret ederim, kelimeleri evirip çevirdiğimizde yerine koyabileceğimiz kelime bulamadığımızda cümle içinde "şey" kullanırız ki bu antin kuntin ekstra muğlak ifadeyi hiç sağlıklı görmüyorum.
Girizgah sonrası size şunları anlatayım.

Benim için kırmızı şarap kadar beyaz şarap'ta çok önemli, peki bu beyaz şarabı nasıl içeceğiz ? neyle beraber katık edersek damağımız mutlu olur ? bize ne maliyeti olur ?

Öncelikle Türk şaraplarına karşı önyargım uzunca bir süredir devam ediyor, neden derseniz ?
-Ağlamayan Türk şarap üreticisi yok.
-Hepsi ağlıyor, sürekli vergi sistemini eleştiriyorlar.
-Sürekli baskı gördüklerinden şikayetçiler..

Cevaplarım:
-Ticaret yapıyorsunuz
-Çok şikayet edeceğinize öncelikle lezzetinizi düzeltin.
-Sattığınız şıralar karşılığında iyi para kazanıp sürekli şikayet ediyorsunuz.

Ben olsam utanırdım böyle üretim ve lezzete bu kadar fahiş paralar talep etmeye.

Gallo Şaraplarının California White serisini tavsiye ediyorum, araştırıp bulabilirsiniz, lezzeti biraz bizim misket üzümünü andırıyor ve iyi havalandıktan sonra sizi uçurur keyiften garanti ediyorum.
Şarabı buzdolabında iyice soğutun, minimum 2 saat soğusun, sonra açın ve kadehinize koyup en az 5-7 dakika bekleyin ki içecek kıvama gelsin, her yudumunuzda şarap daha da güzelleşecek, kokusu ve damağınızda bıraktığı tad daha da bir belirginleşecektir.

Deniz mamulleri ile, otlu pizza ile, güzel peynirler ile birlikte tüketilmeye gelen şarabımızı tavsiye ediyorum.

3 comments:

  1. niye ise ahtapot çekti canım...

    ReplyDelete
  2. Deniz ürünleri derken bunu da içine kattıydım.

    ReplyDelete
  3. o kadarını anladım şekerim :)
    ayrıca canım çekti

    ReplyDelete