Saturday, December 4, 2010

etrafta tomurcuklanan hamburgerciler serisi- 1- mano burger -tünel

Hadi okuyucu, kiyak geciyorum bilesin, bir süredir yazım kabızlığı çekiyordum ama yazasım geldi yazıyorum.
Bilenler bilir, son 1 senedir bir anda İstanbul'da hamburgerciler etrafta palazlanmaya başladı, bu Emre Mermer'in Dükkan'ıyla başladı sonra bir anda insanların gurmeleşeceği tuttu ve birbiri ardından hamburgerciler açıldı.
Efendim bu girizgahımızla Etrafta tomurcuklanan hamburgerciler serimize başlayayım.
Tabii ki elixir stayla farkıyla..
Öyle sanmayın bol keseden not dağıtacağımı..
Mano tünel meydanından soldan aşağıya doğru kaykılırken hemen sol kolda dükkan burger'le arasında 2 dükkan var.
Mekan fena görünmüyor ama fena olanlar hamburger diye sattıklarında..
Gelelim benim niye bu yediğimi beğenmediğim mevzusuna, bir kere herşeyden önce gelen hamburger'in pişimi fena değildi ama diğer rakipleri gibi kalın değil ince idi önce burada anlaşalım.
İkincisi ısmarladığım hamburger'in köftesinin üzerinde emmantel olması gerekiyordu, onun yerine emmantel pulu yapıştırmışlar, ben olsam filatelist derneğine pul olarak bağışlardım.
Üçüncüsü koydukları jambon gayet tatsızdı, yazar burada malzemeyi nereden aldıklarını merak ediyor.Dördüncüsü ben aynı hamburgerin varyantı'nı moda'daki orjinal kırıntı'da emmantel olmadan yiyebiliyorum üstelik daha az ödeyerek.hatta daha iyi davranıyorlar.Burada pul kıvamındaki emmantel'in katmadeğerinin birşey olduğunu düşünmüyorum.
Beşincisi gelen hamburgerin sidedish olarak adlandırdığımız yanında gelen patates kızartmasının da gerçekten çok başarısız olduğunu da ifade etmem gerekiyor, mcdonalds veya burgerking'deki patates kızartmalarından hiç farkı yok, aynı onlar gibi eksik,kırılmış,servisten kalan kırıntılarla gelen patates kızartması beni düşündürüyor, bir de içine koydukları soğanı önceden pişirip kenara koymuşlar bariz buz gibiydi..hoş değil bu özensizlik..
Madem benden 16 lira (15,60'dı sanırım menü) para alıyorsun hiç değilse itina göster servis verirken değil mi ? 10 $ para veriyoruz boru değil sevgili işletmeci ama sen gaza gelmiş müşterilerine herşeyi ittiriyorsun bu da senin şımardığın anlamına geliyor.

Mano burger lafım size..İşletme olarak bu yazdıklarımı pek anlayabileceğinizi sanmıyorum, Şımarıksınız çünkü servisiniz berbat ve özensiz, gelen müşterilere fastfood restoranına gelen müşteri muamelesi çekiyorsunuz, hamburgerlerinize vermeniz gereken özeni göstermiyorsunuz, bu yüzden gelen insanlara vermeyi vaat ettiğiniz lezzetli,özel hamburger yeme ve kendini bunu yiyerek özel hissettirme hissini yaşatmaktan uzaksınız.
Bu "-mış gibi" yapan sizin gibi mekanların ortak sorunu...İstanbul'da bu hissiyatı müşterilerine veren mekanlar gitgide çoğalıyor, kaliteden çok oraya gelen müşterinin kayıtsız, şartsız, sorgulamasız herşeyi satın alması yüzünden mekanlarda müşteriler gibi avamlaşmaya, birbirine benzemeye başladı..
Bir taşı da blogger'lara atıyorum, fanboy'lar gibi her boku övme, her bir yerde olma, yazma merakımız yüzünden, mekanların da götünü çok kaldırıyoruz birlikte ama  bu da mide bulandırıcı..Mekanı övmek için kasideler düzmek, mekanın götünü yerden kesmek bir vakit anlamlı gelebilir ama gelenlerin kaçan zevkini düşünen yok..

Mano Burger Tünel...
Mekan: Eh
Servis: Vasat
Yemek: Vasat
Hesap: Fena Sayılmaz

3 comments:

  1. he onu diyeceğimdim şimdi
    millet buna methiye üzerine methiye düzüyor...
    zaten sevmiyorum oralara inmeyi, daha da gitmem

    ReplyDelete
  2. bir de beeves'i yaz
    millet mekan bilsin
    ota boka şahane dimesin

    ReplyDelete
  3. Yazcam hepsini sırayla..elixir stayla rulz...hehehehe

    ReplyDelete