Tuesday, September 22, 2009

Kestane


Havalar soğuyup da köşebaşlarında kestane kebapçılar çıktığında, artık kış geldi dersiniz.
O ufacık kesekağıdında eliniz ısınır.
Kestane kebap yemesi sevapppp


Bizler çocukken daha bir kıymetli idi şekeri,her yerde bulunmazdı. Bursa'dan gelen her misafirin eline heyecan ile bakılırdı. Alışveriş merkezleri yoktu ki,
her birinden içeri girildiğinde sadece şekeri ile değil, çeşit çeşit kestane bulunsun.


Sobadan bahsediliyordu ya geçen gün, ordan aklıma düştü namussuz...
Sobalar tedavülden kalkalı beri mini fırının ızgarasında evi sıcak kokusu ile saran, canımın içi kestane

5 comments:

  1. eh havaların soğuduğunun habercisidir kestane..o buram buram kömürsü kokusu..çıtır çıtır soyar, içinden çıkanı da hüpletirim..
    daha çekmiyor can..biraz soğuk lazım..biraz da nezle olacan ki kıvama gelesin...

    ReplyDelete
  2. ne kaldı ki soğumaya...
    hazırlanmak lazım işte
    kokusunu hatırlayarak başlamalı

    ReplyDelete
  3. tadı tuzu kalmadı. eskiden soba ve babaanne vardı. şimdi ikisi de yok. sokaktakine gitmiyor el. soba yanı gibi ayıklanmıyor, sokak ortasında...

    ReplyDelete
  4. ossun
    yine de güzel ama
    sokaktan al, eve gel, evde o kestane ile yemek pişir mesela...

    ReplyDelete
  5. çook severim; kebabını, haşlanmışını, pilavını, şekerini... sobamız yoksa da teflon tavada da gayet nefis oluyor. dün delice yememe rağmen, canım çekti şu an :(

    ReplyDelete