Thursday, April 29, 2010

Sambuca



Double hastasıyız...
Anasonlu bir likör
Ana vatanı: Italia

shut bardaklarında servis yapıp, içine kahve tanesi atarsın, sonra yakıp söndürürsün filan
atraksiyonlu içkidir
yemek üstü candır, canandır

Molinari'yi ayrıca severiz. Direkt kahvelisini de yapmıştır sambucanın.
40 derece, fena değil, değil mi?
8 derecede mistir tüketimi.

Efenim, Sambuca'nın kelime kökü arapçaya gider, Zammut. Zammut yine anason bazlı bir içecekti.

Servis ederken, buzlu servisten kaçınmayınız, püfür püfür aromalar çıkar burnunuza, şayet beyazını içiyorsanız içine bir iki çay kaşığı kahve atıveriniz, duacım olursunuz.

Kokteylleri de olur bu abimizin, size Lamborghini ile varda edeyim, elinize geçti mi haber edin, daha tarif bol bizde:
25ml Bailey's Irish Cream
25ml Blue Curacao
25ml sambuca
25ml cointreau
sambuca ve kontröyü bir karıştırın cam bardakta
curacao ve baileys ayrı bir bardakta olacaklar

sambucalı karışıma bir alev aldırın ve 3 saniye bekleyip içmeye başlayın
bu esnada başka bir arkadaşınız bardağınıza baileysli karışımı boşaltacak

alevli ağlenceli
dikkatli olun, kaşları kirpikleri kaptırmayın

2 comments:

  1. kelem free shoptan kız içkileri getirmyei bıraksa, başımla beraber

    burda 60-70e satıyorlar şişesini
    yuhunuz
    vermem o parayı

    ReplyDelete