Tuesday, April 27, 2010

Van Kahvaltısı ve Moda Ali - 23 Nisan

Efenim mahşerin 4 atlısı olan elixir, seden, derkenar ve uruk bey zaman zaman kahvaltı sofralarında buluşur; zaman zman formula eşliğinde pazar günleri Derkenar Bey'in mutfağından yerler.

23 Nisan günüsü, Uruk bey keyfi ektiler bizi, Derkenar Bey yine iş peşinde idi takip edemediğim vilayetlerden birinde. Ama güney olmalı çünçüküm dönüşte efimize kuru patlıcan, biber, nar ekşisi, sumak ekşisi, antep peyniri, ve toz biber getirdiler.

Neysem ney, biz elixir bey kardeşim ile kendimize program yaptık. Ben kurtulamadığım virus yuzunden sıkıntıdan delirmek üzere idi, elixir de herhalde beni çok özlemişti :P

Neyse, sabah kendimize kahvaltı mekanı aradık, ben bir kaldırıma zarar verdim filan derken, Feneryolu BP karşısındaki Van Kahvaltı mekanına gittik.
25 törkiş lira karşılığı adam başı 4 küsur çay, peynir, petek bal, kaymak, murtuga (bi şey unu yumurta yağ karışımı, ben pek sevdim, 2 tane yedik bundan), haşlanmış yumurta, domates, salatalık, zeytin, gül reçeli, pide, menemen yedik. Evet evet öküz gibi yedik. Fotoğraf çekmedim, çünkü yazacağımı düşünmemiştim, anı yaşıyorduk o esnada :P
Servis elemanlarında hafif retard bir hava olsa da, manzarası olmasa da bence yine gidilir, biz gideriz.

Murtuga nedir denir ise:

Malzemesi:
Tereyağı 250 gr
yumurta 4 adet
1 su bardağı un.

Yapılışı:
Bakır bir tencerede yağ eritilir. Yağı kızdıktan sonra unu azar azar dökülerek iyice karıştırılır, hafif sarı renkte kavrulur (buna çörek içi denir), diğer tarafta bir kasede çatalla çırpılmış yumurtalar çörek içinin üzerine gezdirilerek dökülür, bu esnada yumurta çörek içine karışır ve kabarır, fazla dağılmamasına dikkat edilerek çatalla çevrilir ve diğer tarafın pişmesi sağlanır.Servis tabağına alınır, genellikle bal yada reçele yenir.




Yazının tam bu esnasında, +35li numara bana çağrı attı... Aramam şekerim, biliyorum sizins ervisleri ben

Neyse, oradan sonra gittik biz Moda'ya, önce Ali'den dondurma, yalana yalana sahilde yürüyüş. Elixir beyefendi bu esnada kapalıların dondurma yiyişleri ile beni kırdı geçirdi, buldugunuz eyrde taklidini yaptırınız, manzara muhteşem :)

Moda'dan dönüşte güzide bloggerlardan Hesionka hanımefendi ile zevci Lore beyi gördüğümü sandım ve elixir beye aha LBP için konuştum dediğim beyefendi ve eşi bunalr sanırsam didim. Gözüme hayran kaldım, zira dün Hesionka hanımın yaptığı post ve resimelrde gördüm ki evet evet gördüklerim kesin onlardı. Sebzeli lazanya yapmışlar :(
Bilse idim ben şık bir hareket ile el frenini çeker, kendimizi tanıtır, arkamdaki arabalara aldırmadan ne kadar sevimli ve zararsız oburcuklar olduğumuzdan dem vurup kendimizi yamardım belki yanlarına. Hem walla mutfakta iyiyimdir, belki güzel salata filan yapardım onlara, olmadı bir tatlı...

3 comments:

  1. Oy oy ..bu post ne lezzetli olmuştur..
    Muhafazakarların dondurma yiyişi için beni uyandır olmaz mı :)

    ReplyDelete
  2. bence ispanya yarışına kadar çalış geliştir
    muhahahahahah

    ReplyDelete
  3. öyle değil be..ben ne geliştircem, biri taklidini yap demeden once uyandir diyorum demissin ya yukarda..Buldugunuz yerde taklidini yaptiriniz hesaaabi..
    :)
    Ben cikayim alacaklarimi, vereceklerimi halledeyim geliyorum.

    ReplyDelete