Thursday, June 3, 2010

Doktor bu ne?

KALDIRDIM LİNKİ
CİK CİK ÖTÜYORDU

bu ne hocam?
bu tipler kimdir?
Türk müdür gerçekten?

35 comments:

  1. Devşilmiş arap bunlar..
    OE yazısında bunlarla ilgili bak ne yazmış..
    Amaç Gazze'ye yardım yapmak değildir. Bu yardım maskesi altında Hamas'ın propagandasına alet olmaktır.

    Bakın, Uğur Dündar 2008'de Kızılay'la beraber Gazze'ye tam dört trilyonluk yardım iletilmesi için uğraştı ve bunu başardı. Ne bu yardım iletilirken, ne de organizasyon yapılırken böyle problemler yaşandı. Her şey kitabına uygun, diplomasi kuralları çerçevesinde gerçekleşti.

    Böyle bir seçenek mümkünken, bu şov ne...
    Mısır bulaşmıyor bu işe, üstelik Gazze'ye tek geçiş yolu olan kapıyı bile uzun süre açmadı. Ne Suudi Arabistan, ne Katar, ne başka bir Arap ülkesinin Filistinli Araplara destek için adını duydunuz mu?
    Ben de diyorum ki: Arapların bile bulaşmadığı bir karanlık dehlize Türkiye neden giriyor?

    Gazze kimin canını yakmaz, kim üzülmez, o çocukları görünce kim ağlamaz? Yahudi olsa da, Hıristiyan olsa da ağlarım. Çünkü insanım... Ama birilerinin 'Medeniyetler Çatışması' diye yaydığı kara propagandaya alet olarak Yahudi-Müslüman çatışmasına indirgeniyor bu mesele. Ve Müslüman dünyası bizim topraklarda 300 yıldır bu oyuna geliyor.

    Bizim dincileri kullanıyorlar. Hiç değişmiyor, bugün de aynı oyuna duygusal tepkilerle yine geliniyor. Sizin masum duygularınız, insani hassasiyetiniz de uluslararası bir satrançta piyon olarak kullanılıyor, sömürülüyorsunuz.

    ReplyDelete
  2. hah ağzına sağlık
    ben de şimdi onu okuyordum
    Ama çocuk gitti ya israile bu sene ve 2 gün yazdı bu gezisini
    evir çevir onu söylüyorlar

    ReplyDelete
  3. ee gidecek..bu hiyarlardan 10 tanesini yollasalar en azindan egitirler kendilerini..
    ben israil'i gectim bu dangalaklar daha siniri bile gecmemistir eminim.
    bu yukardaki ibişte gordugun minval gitmis..
    tam terorist tipi var.ben olsam fişlerim..bariz bombaci tipi..

    ReplyDelete
  4. başı bağlıların blogları kahraman ilan etmişler amcayı

    israil ordusunu rezil etmiş amca :))

    ReplyDelete
  5. Bey'ine duacı olsun o vakit..meselenin kendisiyle ilgisi yok..dedik ya piyon diye..
    bi nevi kalp para..

    ReplyDelete
  6. bu amcanın eline bir sopa verip; sadece bir adet MOSSAD ajanı ile bir odaya koysalar, hani geçtim eğitimli İsrail komandosunu; o odadan çıkmak için 10. saniyede yalvarmaya başlamaz mı? Başlar...

    ReplyDelete
  7. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14928847.asp?gid=373

    bakalım bu işi nasıl bağlayacaklar ergenekona
    bekliyorum bunu

    ReplyDelete
  8. http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704025304575284721280274694.html

    aklıma gelmezdi feto ile aynı fikirde olacağım

    ingilizce bilmeyenler için:
    http://www.hurriyet.com.tr/planet/14931366.asp?gid=286

    ReplyDelete
  9. Olay cok uzucu,ama isin ic yuzu cok arastirildiginda sanki kirli oyunlar,bazi kesime yarayacak siyasi cikarlar var.

    ReplyDelete
  10. dökülüyor yavaş yavaş her şey...

    bu kadar salak yerine konmaya çalışmayı algılamıyor benim beynim

    ReplyDelete
  11. Elhamdülillah, hepsi Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, İngiliz, Alman, vs... Yani yüreği mazlumların acısıyla acıyan, vicdan sahibi, yüreği iyilik dolu yiğitler onlar. 10 tane şehit verdik bugün ve daha onlar, yüzler binler sırada bekliyor. Beğenmeyen çeksin gitsin, bu toprakların hamuru bu, beğensenizde beğenmesenizde. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş mücadelesinde de bu yürek vardı, yani cesur dedelerimiz...

    ReplyDelete
  12. Ayrıca Seden kim, elixir kim yahu? Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu var sanırım. Neyse siz o güzel kafanızı yormayın böyle konularla, gömün kafanızı kuma, gömün, gömün...

    ReplyDelete
  13. ayar verene ailemde bir adet istiklal madalyası olduğunu, babamında dayısının yemen harbinde şerefsiz araplar tarafından çölde şehit edildiğini söyleyeyim.
    O başka..bu oyuna alet olmak başka..
    Otla boku birbirinden ayırdığımız zaman inan hem hayat başka olacak hemde birbirimizle sarmaş dolaş olacağız..Neyin şehidi de anlamış değilim..Arap ölmüyor, Türk ölüyor..Götü boklu arap bizden niye zekidir anlatabilecek olan var mı ?

    ReplyDelete
  14. O zaman önce Türkçe konuşup "çok şükür" diyoruz

    Bu toprağın hamuru bunlar değil ki.

    bu toprağın sahipleri orta asyadan gelen, şaman, ana erkil yapıda; 3-5 zibidi unutturamaz bunu.

    eciş bücüş, fitneci, sinsi adamlar değiller bu toprağın sahipleri.

    ReplyDelete
  15. @elix: maşaları bulmuş koşturuyor işte
    daha nasıl ispat etsin zekiliğini :))

    ReplyDelete
  16. @ asy:

    Bırakın bu "mazlumların acısı" söylemlerini... Kaale alıp yanıt yazacağım çünkü hala araştırmadan, bilmeden yazıp duruyorsunuz sağa sola... Önce kendi kafalarınızı gömdüğünüz yerden çıkarın ve tarihinizi araştırın. SOn 100 yıllık tarihi bile araştırsanız yeter ya neyse...

    2008 yılından başlayalım mesela... Uğur Dündar'ın Filistin'e yardım için organize ettiği ve uluslararası hukuk kurallarına bağlı olarak gerçekleştirdiği, son derece de önemli yardımları içeren kampanyasında neden bunlar yaşanmadı? O kampanya sadece yardım içindi çünkü... Kimse de ses çıkarmadı bu yardımın yapılmasına... O zaman biliyorduk ki amaç "yardımdı"... IHH'nın ne maksatla olayı bir gösteriye döndürdüğünü oradan göremiyor olmanı, sadece görmek istememene bağlayabiliyorum.

    Bu, örneklerden sadece bir tanesi... IHH gemisi'nin ne bandıralı olduğunu biliyor musun? Peki neden o bandırayı taşıyordu? Neden gemielrden sadece birinde kargaşa çıktı? Uluslararası platformlarda İsrail'in Türkiye'den Türk sivil vatandaşlarının ölümüne sebep olduğu için özür dilememesinin alt yapılarını kimler hazırladı? Neyin içine çekiliyoruz? Bunları düşündün mü yazarken?

    Arap dünyasının bile gelmediği oyunlara geliyor olmamızın sebebi salak olmamız mı? Hayır. Son yüzyıl içinde, o bahsettiğin kurtuluş mücadelesinin üzerinde dönen dini sömürü olaylarının kaç tane olduğunu biliyor musun? Bunları yazarken, o olayları araştırdın mı? Çıkış nedenlerini biliyor musun?

    87 yaşında, gencecik bir ülke Türkiye Cumhuriyeti... Kurtuluş Savaşı'nda dedelerimiz ile ninelerimiz omuz omuza savaşmış. Birlikte ölürken haremlik selamlık yapmayan dedelerimizin ve ninelerimizin kadın ve erkek torunları, şimdi belediye otobüslerinde yanyana oturmuyor. Neyin mazlumlarından bahsediyorsun?

    Yaşadığın ülkedeki insanların çektiklerine derman olabiliyor mu IHH? Şehit ailelerinin yanında mı mesela? Mezhep çekişmeleri için birşeyler yapıyor mu? Türkiye'de kadının töre baskısından, eğitimden yoksunluğundan dem vurabiliyor mu?

    Filistin'deki insanlık ayıplarına karşı hep birlikte tepki gösterelim. Buna sonuna dek varım. Ama ben, benim insani duygularım ve Filistin'deki acı çekenler üzerinden kendi emellerine koşan oluşumların elinde maskara olmam. Olmayacağım. Bu ülkenin resmi bir duruşu ve yardım anlayışı var. bu anlayış içinde; uluslararası yardımlaşmalar için var olan bir STÖ'müz de var. Adı Kızılay... Eleştirilir ya da eleştirilmez. IHH'dan daha belirsiz değil. Resmi yolalrdan yapılacak bir yardıma İsrail'in bu tepkiyi gösterme ihtimali de yok.


    Ama IHH ne yaptı şimdi? İsrail'in Nato üyesi bir ülkenin sivil vatandaşlarını öldürmesini sağladı. bunun altından ne çıkacak peki? Bunları düşündün mü?

    Olaylara geniş bir açıdan bakmak zorundasın. Düşüncen, siyasi görüşün, felsefen ne olursa olsun; işte ikimiz de önce "insanız"... Saldırmadan önce, kendine batır iğneyi... ben çok çuvaldız yedim. Sorun değil.

    ReplyDelete
  17. Benim guzel ulkem eger ki bir sehit varsa Iskenderun'da bade olan gencler sehittir, Gazze'ye kosanlar degil. Herseyin civisi cikti bu ulkede...
    Hakkaten delirmek icten degil be...delirtmeyin adami...
    yakinda pankartta acar bunlar "hepimiz şehidiz" diye..

    ReplyDelete
  18. Kavramlar bit pazarina dusmus sanki. Elden ele gecmekten, onun bunun amaclari icin pervasizca kullanilmaktan taninmaz hale gelmis.

    Sehitligin ne oldugu, kimlerin mana dunyasinda bir sey ifade ettigi bu kadar acikken, nasil olur da onlar degil bunlar sehit celiskisine dusebiliyorsunuz, anlayabilmis degilim.

    Sonucta kimin sehit olup olmadiginin kararini hala topragin ustunde olup da altinda yatanlar icin pervasizca atip tutanlar veremez. Bununla birlikte, birinin inanci geregi bu kavramlari kullanmasi, o 9 kisinin sehit oldugunu dusunmesi, kendi icinde cok daha tutarli bir durus. Cikis noktasi sekuler devlet olanlarin sehitlik kavramina bu kadar onem atfetmesi ise tam bir celiski.

    Askerligin zorunlu oldugu, her yil binlerce gencin pisi pisine olume gonderildigi bir ulkede kalkip da o gemiye binmeyeceklerdi demek, yani bir nevi vicdani redcilige davet etmek ise, celiskinin otesinde vahim bir durum.

    Ben kendi inancim geregi, pervasizca mukayese edilen o insanlarin hepsinin sehit oldugunu dusunuyor, en azindan umit ediyorum. Fedakarliklarinin karsiliksiz kalmamasini tum yuregimle diliyorum.

    ReplyDelete
  19. bir bebeği o gemiye bindirip, şehit mertebesine çıkarmaya çalışan mantık nasıldır?
    Yine inanç ile gelmeyiniz lütfen.
    Dünyanın malını, yardımını heba ettikleri yetmedi, hala cihat, seriat kanunları diyen bu gruplar pervasızca gösteri yapmaya başladı bu topraklarda.
    siz gibiler yüzünden dinden nefret eden bir kuşak geliyor.

    ReplyDelete
  20. @ays: ays kimdir ki :)
    uruk ama seni adam yerine koymus galiba, sana laf yok :)

    ReplyDelete
  21. Seden Hanim,

    Sizinle inanc uzerinden bir sohbet gelistirilemeyeceginin zaten farkindayim. Ustelik inanc eksenli bir sohbetin pesine dusmus de degilim. Sordugunuz sorulara/ yaptiginiz yorumlara butun ictenligimle ve yegane rehberiniz olan akil penceresinden bakmaya calisarak cevap vermeye calistim hep.

    Bebegin annesi, boyle bir saldiri beklemiyorduk diyor. Kadini yalancilikla suclamak, bebegini goz gore gore tehlikeye attigini varsaymak, sizi bilmem ama benim isim degil. Eger bana "peki sen cocugunla biner miydin o gemiye?" diye sorsaniz, cevabim hayir olur. Ama hic olmazsa kendim icin evet diyebilmeyi, vehmettiginiz kadar vicdani cesarete sahip olabilmeyi isterdim dogrusu.

    Sehitlik kavrami uzerinden girisilen kavganin, sekuler kesimin kendi icinde dustugu bir akil yurutme celiskisi oldugunu yazmistim ve bu konuda akilli cevaplar bekliyordum iki gundur, ama kismet degilmis.

    Son olarak, "sizin gibiler yuzunden dinden nefret eden bir kusak geliyor" demissiniz. Hem saskin hem de kirginim bu sozleriniz karsisinda. Ben kimim ki koca bir kusak benim yuzumden dinden nefret etsin. Hem bireyler hem de kusaklar hakkinda cok buyuk varsayimlarda bulunuyorsunuz.

    Selamlar...

    ReplyDelete
  22. peki baştan başlayalım:
    israil, diyor ki, "gelmeyin. gelirseniz vururum... ".
    gidenler diyor ki: "ambargoyu deleceğiz, şehit oluruz, kahraman oluruz, biz başaracağız"
    bazı akp milletvekilleri de dahil olmak istiyor, genel kurmay diyor ki, gitmeyin tehlikeli
    AKP merkez yönetimi de gitmelerine izin vermiyor
    oraya gemilerin ulaşmayacağını, kan döküleceğini ve israil'in bu sert tepkiyi vereceğini herkes biliyor.
    kim bilmiyor? bir adet anne baba ve gemideki diğer herkes (!)
    bak şu allahın işine, bir onlar duymamışlar israil'in bu durumlarda tepkilerini
    israil kendinden bekleneni en kanlı şekilde gerçekleştiriyor maalesef
    Bu katliamı farklı frekanslardan canlı olarak yayınlamak isterken bizimkiler, israil başka kanallardan da yayın yapıldığını görüp tüm uydu frekanslarını bloke ediyor.

    Gidenler devleti temsilen mi gittiler ve askerimiz olarak şehit oldular?
    dinlerini korumak için mi gittiler şehit oldular?
    Yoksa ilk ortaya çıktıkları gibi yardım konvoyu mu idiler????

    Sonuç ne?
    devletlerden basit kınamalar
    9 ölü
    yerine ulaşamayan yardımlar

    yani? sıfır

    bu noktada şehit olma istekleri, sadece kendi egoları
    Allah yolunda egonuz için yaptıkalrınız bir şey ifade eder mi? son noktada hep beraber öğreneceğiz, şimdi ne desek boş

    Şehit olmak için şahsi gayret sarf etmelerini bile bir yere kadar kabullenebilirim ama 1
    yaşındaki bebeği de evladım şehit olsun diye yanlarında götürünce pek bir anlamı kalmıyor bu işin.
    Yaralananlara gazi maaşı bağlanır artık yakında...
    Mantık bu ise...

    ReplyDelete
  23. Uruk yazamıyor bugun bloga, cevabı soyledir:
    Kremali'nin annesi;



    Demişsiniz ki, "Cikis noktasi sekuler devlet olanlarin sehitlik kavramina bu kadar onem atfetmesi ise tam bir celiski."



    "Şehitlik" kavramı, içinde seküler yaklaşımları barındırmak zorunda. Zira barındırmazsa, içerdiği anlamları yüceltecek çıkış noktalarına sahip olamaz.



    Şehit sözcüğü, Arapça'da şehadet kökünden türemiştir. İslam dini için ölenlerin Allah katındaki mevkilerini ifade eder. Bu tanım; İslami tanımıdır. Oysa bu tanıma ek olarak, Türkçe'de kullandığımız anlamları ile farklı şehitlik durumları da vardır. Örneğin Türkiye'nin bütünlüğünü korumak için savaşlarda ya da terör yüzünden ölen askerlerimiz de şehittir. Aynı şekilde yine görevleri başında ölen polisler şehittir. Daha da ilginci, itfaiyeciler de görev başında öldüklerinde şehittir.



    Uç bir örnekle; basın, görev başında ölen mensuplarına Basın Şehitleri demektedir. Liste bir miktar daha uzayabilir sanırım.



    Yani şehitlik mertebesi; dinini korumak ya da onun uğruna ölmek gibi dünyevi olmayan bir içerik gösterdiği kadar, vatanını korumak gibi dünyevi bir içerik de sergileyebilir. Bu noktada seküler bakış açısının da benimsediği ve rahatlıkla kullanabileceği bir terimdir. Yaşadığınız çelişkiyi neden yaşadığınızı anlayamadım. Türkiye Cumhuriyeti'nin askerleri şehit değil midir?



    Bununla birlikte; şehitlik konusunda yapılan kısa bir araştırmada bile rastlanıyor ki, görüntü olarak dini uğruna ölmüş gibi görünenler hep olmuş ve İslam dinine göre bu kişiler, biz şehit sansak bile Allah katında şehit sayılmıyorlar. bunun nedeni, bu kişilerin asıl niyetlerinin farklı olması...

    ReplyDelete
  24. devamı:
    Yakın tarihe kısaca göz gezdirdiğimizde, İslam dininin yok olması gibi bir tehlike karşımıza çıkmıyor. Zaten İslam dinine inananların genel bakış açısı, bu dinin en son din olduğu ve tüm insanlığa gönderildiğidir. Yani bundan sonra bir başka peygamber ve din gönderilmeyecek. İslamiyet son... Bu denli kesin bir öntanım ile gönderilen dinin yok olacağı korkusuna ve kaygısına kapılan insan, dinine gerçekten inanıyor mudur? Bakın size farklı bir çelişki...



    Allah, bu son din ve tüm insanlığa gönderildi diyor... İnsan ne yapıyor? Dinimiz tehlikede diyor... Neyin tehlikesi? Yok olursa eğer, mantıki açıdan hiçbir insan için kurtuluş yolu kalmıyor zaten... Bununla beraber, yok olmaması daha mantıklı geliyor kulağa... Zira aksi durumda sadece İslamiyeti değil tüm farklı dinleri sorgulamak gerekecek... Ki başlığımız bu konuyu içermiyor.



    Bahse konu annenin ve bebeğinin durumuna da bir bakalım birlikte... İsrail; gemilere müdahale edeceğini belirtiyor ve gemiler buna rağmen yola çıkıyor. Bu durumda söz konusu annenin, "böyle birşey beklemiyordum" demesi, bana sadece durumu kurtarma açıklaması gibi geliyor. Ya zekası, olayların ulaşabileceği noktayı kavramak konusunda yetersizdi ya da çocuğunu bile bile, inandığı şey uğruna değil de egosu uğruna yanına aldı.



    Eğer ikincisi ise, anne ve bebek ölseydi, bir ihtimal (zira bunun kararını İslamiyete göre kimse veremiyor. sadece Allah biliyor), şehit sayılmayacaktı. Bunun sebebini yukarıda açıkladım. Kaldı ki belirli bir yaşa kadar çocukların dini açıdan yüksek sorumlulukları bulunmuyor. Onların bebek veya çocuk yaşlarda ölümlerinde, yerlerinin zaten cennet olduğu varsayılıyor.



    Eğer zekası yeterli gelmediyse, durum daha da içler acısı... Bir annenin kendi çocuğunu "ölebileceği" bir yere yanında götürebilecek kadar sorumsuz bir davranışı varsa, o çocuğun sağlıklı gelişimi için "daha doğru düşünen" bir kurum ya da koruyucu aile tarafından yetiştirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Annelik güdüsü, evlatlarının yerine kendini feda etmeyi gerektirir ki; çok örneğini gördük. Bu drumun açıklanabilir bir yanı var mı bilmiyorum.



    İnanmak ve inanmamak seçimdir Kremali'nin annesi... İnandığınız şeyleri sorgulamak benim haddim değil. Zira inanma sebepleriniz size dairdir. İnanmamayı seçenleri sorgulamak da sizin haddiniz değil doğal olarak. Zira İslam, dinin ve inancın kul ile Allah arasında olduğunu söyler. Eğer siz doğru yolda iseniz, Kıyamet Günü'nde inanmamayı seçenler, kendi hesaplarını kendileri verecek. Her koyun kendi bacağından asılır yani...

    ReplyDelete
  25. devamı:
    Ancak satır aralarına sıkıştırdığınız seküler gibi tanımlar, şehitliği sorgulamak gibi yaklaşımlarla verdiğiniz alt mesajlar, Allah ile birkaç kulun arasına girdiğiniz gibi bir izlenim oluşturdu bende...



    Bu başlıkta tartışılanlar; kişilerin inançları değil. Dediğim gibi, bu kimsenin haddi değil. Saygı göstermek dışında yapılabilecek hiçbirşey yok. Bu nedenle kimin şehitlik kavramına nasıl yaklaştığı da kendi değerlendirmelerine bağlı, ki bu konudaki açıklamalarım da birkaç paragraf yukarıda...



    Burada sorgulanan, yaşanan olayın "samimiyeti"... Hepimiz biliyoruz ki, acı çeken insanlara yardım etmenin birçok yolu var ve bu yolları birkaç yıl öncesine dek de zaten örnekleri ile vermiş Türkiye...



    Benim derdim; inançları uğruna ve tamamen iyi niyetli bir biçimde yardım etmek isteyenb insanlar üzerinden oyunlar oynama olasılığı bulunan art niyetli insanlarla... ki bu tip insanlar yüzlerce yıldır var. Ne yazık ki sadece İslam dinini kullanmıyorlar. Sadece dini de kullanmıyorlar. İnsanların duygularını, inançlarını, korkularını, zaaflarını kullanarak, kendilerine gizli çıkarlar sağlıyorlar. Benim derdim onlarla...

    ReplyDelete
  26. Teşekkürler Seden :)

    Uzunluğu sorun yaratmış sanırım. Her şekilde, yorumun bana ait olduğunu teyid edeyim yine de...

    ReplyDelete
  27. Uruk Hal,

    Oncelikle, emek ve samimiyet dolu cevabiniz icin tesekkur ederim. Bu denli seviyeli bir sohbetti muradim, cok sukur ki o da oldu.

    Siz de takdir edersiniz ki sehitlik kavramini tartismaya acan ben degilim. Ekip arkadaslarinizdan birinin onlar degil bunlar sehit, delirtmeyin adami, mealindeki cikisi uzerine katildim tartismalara.

    Benim kul ile Allah arasina girdigim zannina nasil vardiniz bilemiyorum. Cunku yazdigim ilk yorumda kimin sehit olup olmadiginin kararini kimsenin , hele ki hala topragin ustunde olup da atip tutan bizlerin asla veremeyecegini cok net bir sekilde belirtmistim. Dolayisiyla, kul ile Allah arasina girme cabalarini gormek icin kendi blogdaslarinizin da yorumlarina odaklanmanizi tavsiye ederim; cunku sehitlik makamini hasa taksim etme cabasina giren ben degilim.

    Son olarak, benim derdim dindar insanlarla degil, onlarin dini duygularindan yararlanarak cikar saglayanlar ile demissiniz ya. Inanin benim de derdim onlarla. Aramizdaki tek fark, ben o cikar gruplarinin sekuler kimlik tasiyabildigini de goruyor ve buna itiraz ediyorum. Dini kavramlari pazardan domates secer gibi secip, isine geldigi durum ve zamanlarda kullananlar, sizin husnu zanninizin otesinde de genis bir guruh. Ben sadece buna isaret etmeye calistim.

    Selamlar.

    ReplyDelete
  28. Nihayet tercüman gazetesi forumuna da cevirdik burayi..
    Şu osmanli kokan hic sevmedigim kelime bileskeleriyle dolu anlamsiz edebi sıkıştırmalarla dolu cümle kurulumlarını bu yüzden hiç sevemedim.
    Ayrımcılık burdan başlıyor işte..Farsça,Arapça devşirme kelimelerden sığ Türkçelere..
    Ayrica ekip arkadasi ne demek yahu hahahaha
    hasta oldum sabah sabah...
    Domates,biber,patlicaaaan...

    ReplyDelete
  29. Adam olan herkesi adam yerine koyarım, kimliğimi saklamış da değilim sadece farklı bir kullanıcı adıyla girmişim kayıtlarımı.

    http://gunesligunler.blogspot.com/ bloğunun sahibiyim.

    Ancak sen o insanların yüzlerindeki nuru bile göremeyecek kadar köreltmişsin gözlerini, bu denli bir Arap düşmanlığı da malesef yabancı değil bana. Neyse ilk yorumlarımdan birisinde dediğim gibi siz gömmeye devam edin kafalarınızı kumlara, evet Asım'ın nesli geliyor işte... Büyük düşünen bir neslin büyük düşünen torunlarıyız ve oraya gidenler masumdu, ne için yola çıktıkları bizlerce malum ama siz onları anlamak için bile uğraşmıyorsunuz, çok yazık...

    ReplyDelete
  30. arap düşmanlığı yapmiyoruz çarpitma mevzuyu iki dakkada..Ayrica kalibimi basarim su topraklardan disari cikamadigina..
    mevzu arap düsmanligi,israil dusmanligi da degil.
    Bu tepedeki bombaci terörist görünümlü adamin milleti nasil aldattigi..
    Sen IHH'yi birak da bize biraz deniz fenerinden bahsetsene..gecen senenin olayi Deniz feneriydi..
    Gecen sene de IHH yoktu de mi ? yanlis mi hatirliyorum madem vardi niye esamesi okunmuyordu..soz kimseye soylemiycem :)

    ReplyDelete
  31. elix, tek kelime "taşra"
    daha açıklamamı ister misin? :)

    @ays: ne çabuk sen ben olduk? ben daha hiç o noktada değilim sizinle
    siz hala mehmet akif'te kalmış olabilirsiniz tabii, hepimiz gelişmeleri anında yakalayamayız
    öğrenemeyen, bilemeyen, yargılayamayan, yorumlayamayan bir nesil geliyor gümbür gümbür
    tek boyutla hayatın süremeyeceğini anlayamıyorlar, çünkü öğretenleri yok

    Kremali anneyi özledim
    En azından kafası çalışıyor

    ReplyDelete
  32. @elix: mantığa bakıp, saygı duruşuna geç hemen


    "Peki Hristiyan kardeşlerimiz bizim dini günlerimizi kibarca tebrik etmekle yetinirken neden ortak olmuyorlar bu sevincimize. Hiç kurban kesen bir Hristiyan görmedim ben en azından Kurban bayramında ha ama Ramazanda empati kurmak için oruç tutan Hristiyan tanıdım ve takdir ettim. Yazacak o kadar çok şey var ki aslında. Avrupa'daki bazı ülkelerde Noel babanın dini bayramın önüne geçtiği gerekçesiyle yasaklandığını biliyor muyuz mesela."

    ReplyDelete
  33. Elixir,

    Blogunuzun tanitim sayfasindaki "Team Members" ifadesi icin daha "sig" bir Turkce karsilik bulamadim ne yazik ki. O yuzden, siz daha iyisini bulana kadar, benim "ekip arkadaslari" tercumemi kabul ediniz lutfen. Bir de, sig Turkce yerine oz Turkce demeyi dusunmez miydiniz? Boylece, savundugunuz Turkceyi ovmek yerine farkinda olmadan sovmek celiskisine de dusmemis olurdunuz. Ayrica, eger Izmir'de sebze-meyve saticiligi yapiyorsaniz aman dikkat! 1930'lu yillarin Izmir belediyesi oz Turkce kullanmayan sokak saticilarina ciddi cezalar kesiyordu. O uygulama hala yururlukte mi bilemiyorum, ama siz yine de dikkat edin. Hani brokoli, kivi gibi oz Turkcelestirilememis urunler satmak zorunda kalirsaniz diye diyorum.

    Seden Hanim,

    Nazik iltifatiniz icin cok tesekkurler. Kafamin calisiyor olmasi sebebiyle insan yerine konulmam beni nasil mutlu etti bilemezsiniz! Ayrica, ben de ozledim sizi, ama tezimi bitirebilmem icin kendime internet yasagi getirdim. Tercuman gazetesi forumu buraya kadar yani; elixir'in kulaklari cinlasin, gozu aydin olsun :)

    Sevgiler, selamlar...

    ReplyDelete
  34. tartışmalar anlaşmanın ilk adımları değil midir? :)

    kolay gelsin teziniz

    ReplyDelete